Spela hos oss

Hos oss kan du spela padel när det passar dig, våra fyra banor har öppet alla dagar 06.00 – 00.00. Boka padeltid tillsammans med familjen, kompisgänget eller kollegorna. Både spelpott och strötid kan du boka här:

Trivselregler

Vi strävar efter att vara Västerås trevligaste padelanläggning. Det gäller både spelare och lokaler. Därför håller vi alltid en god ton både till med- och motspelare. Vi hjälps åt att hålla våra banor och omgivande lokaler i gott skick för att de ska fortsätta hålla världsklass lång tid framöver.

Prislista

Morgon/Dag - 06.00-17.00

Måndag-Fredag

280 kr /tim

Kvällstid - 17.00-00.00

Måndag-Fredag

390 kr/tim

Morgon - 06.00-08.00

Lördag-Söndag

280 kr/tim

DAG/KVÄLL - 08.00-00.00

Lördag-Söndag

390 kr/tim

Kurser & PT-träning

På Bäckby Park Padel kan du boka både kurser och PT-lektioner, enskilt eller i grupp. Oavsett om du är nybörjare och vill lära dig grunderna eller om du har spelat lite mer och vill finslipa tekniken, så är du välkommen att ta lektoner hos oss. Boka till dig själv – eller varför inte ge bort en lektion som present?

Gruppspel

Ni har väl inte missat att vi även kör spännande gruppspelsmatcher i både dam och mixed-klass? I damgruppspelet är 80 lag redan anmälda och mixedlaget är inte långt efter. Är du intresserat av att haka på vårt seriespel så hittar du all information här nedan.

Hyra padelracket

Hos oss kan du alltid hyra padelracket på plats för endast 40 kr. Padelracket behöver inte förbokas utan finns alltid tillgängligt för alla. Du betalar enkelt med swish.

Perfekt för dig som bara spelar padel ibland eller för kompisen som ska spela för första gången. Våra uthyrningsracket håller en hög kvalité.

AFFÄRSNÄTVERK

Så spelar du padel

Att padel är Sveriges just nu snabbast växande racketsport är det nog många som gissat. Padel beskrivs ofta som en blandning mellan tennis och squash och passar de flesta motionärer, oavsett tidigare erfarenhet av racketsport. Eftersom matcherna nästan alltid spelas två mot två blir sporten både social och rolig. Det går även att spela på så kallade singelbanor, då möts spelarna en mot en.

Grundregler för padel

Första bollen i varje spel servas från höger sida av mittstrecket, över nät, för att sedan träffa serverutan på diagonalt motsatt sida. Spelaren i mottagande fält returnerar bollen över nät och första gamet är då igång.

Vid serve måste bollen träffa marken bakom serverlinjen först. Därefter är det tillåtet med studs mot glaset, men inte sidogaller.

Bollen ska träffas underifrån vid serve, underhandsserve, det är inte tillåtet att träffa bollen ovanför höfthöjd. Skulle du misslyckas med din serve har du ett försök till på dig innan motståndarlaget erhåller en poäng. Samma spelare fortsätter att serva genom hela gamet.

När spelet är igång används inte längre linjerna, utan hela banan är spelbar.

Poängen är förlorad

Om bollen studsar två gånger på din sida, eller en spelare träffas av bollen. Bollen får inte spelas direkt i motståndarens sido-/bakvägg utan måste alltid träffa marken först.

Poängräkning

Poängberäkning i padel är detsamma som i tennis, det vill säga 15-30-40-fördel samt game och set. Matcherna spelas i bäst av tre/fem set, med tiebreak vid 6–6 lika i varje set.

Har du några frågor?

Har du några frågor om vår anläggning, bokning eller konferenspaket? Tveka då inte att höra av dig till oss.
Vi svarar alltid så snabbt vi kan. Telefon: 073-374 23 11  E-post: info@backbyparkpadel.se

Kontakta oss

Fallhammargatan 1 D
721 33 Västerås

Telefon: 073-374 23 11
E-post: info@backbyparkpadel.se

öppettider

Vardagar –  06.00-00.00
Lördag & söndag – 06.00-00.00

cropped-Backbyparkloggavit_500px_web-1-1.png